On tenim la lluna ara? i el sol!

diumenge, 23 de gener del 2011

EL JOC DE DÉU

El joc de Déu


No conec personalment al Salvador Macip, el tinc com amic al facebook, i ens anem seguint pel món blocaire, d'una manera o altra, en algun moment o altre, però ja us dic que no ens hem vist mai la cara en directe, ni hem encaixat les mans.

Així, per introduir-me i conèixer-ne un xic la seva obra, he començat per aquest; "El joc de Déu", i he pensat, tot llegint, que si l'hauria fet un escriptor nord americà, ben bé podria ser un best seller i fins potser ja estarien parlant de fer-ne una pel·lícula a Hollywood, i les seves consegüents seqüeles en TV de pagament.
Una història d'intriga i poder, amanit per la il·luminació d'un Déu, un ésser omnipotent que tot ho pot veure; coses d'ahir, d'ara i d'un futur no concret, amb el que sent que es pot jugar... i què en podem dir de la noia... i del xicot? Una terna de protagonistes ben antagònics i complementaris, malgrat tot. I una galeria de secundaris força divertida.

El considero un relat hàbil que juga amb foc i no es crema, crític amb les actituds humanes, de com es posen en pràctica jocs malabars amb el nostre entorn, sense saber ben bé què hi tenim entre mans, ens parla de l'afany pel poder en tots els sentits: fama, sexe, diners, ciència... bé, en toca molts de temes, si el lector vol aprofundir una mica més en tot plegat. La meva modesta opinió és que aquest petit gra de sorra a la gran platja de la literatura potser no marcarà una fita, però també podria estar equivocat, tant de bo!, però el que sí que sé, és que no te'l pots perdre. No fos cas que Déu prengués una decisió en aquest aspecte...

Si he de suggerir la seva lectura, que ho faig, el recomano per ser un escrit actual, un relat atrevit i sincer, i perquè m'ho he passat pipa llegint-lo.
I a més a més, perquè m'ha sabut greu arribar a la pàgina 222 i veure que ja no seguia...


Remenant per la xarxa he trobat aquest vídeo...



però personalment, i sense pressió de cap mena, m'agrada més aquest altre...



serà que és més sensual... amb aquestes cames a la banyera? Però si vols tenir totes les eines per jutjar, mira aquest altre.




La fitxa tècnica la trobaràs aquí, a Edicions Bromera.

4 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

i també l'he recomanat i coincideixo en tot el que dius

Salvador Macip ha dit...

Moltes gràcies per llegir el libre i per donar-ne l'opinió, Ferran! Que t'hagi sabut greu que s'acabés és el millor dels elogis. Si coneixes algun productor de Hollywood ja saps quin llibre li has de regalar per Sant Jordi :-). Ja li diré al "model" del vídeo que has trobat les seves cames sensuals... Seguim en contacte al món virtual, com sempre.

Aitor ha dit...

Totalment d'acord, 100% recomanable i ara, després de jugar amb Déu ja espero els "Ullals" de Macip-Roig Premi Joaquim Ruyra! Endavant Salvador(s)!

Ferran ha dit...

Bé Jesús, sembla que no ens costa coincidir!

Ara mateix no conec cap productor ni del SCAC de Terrassa, que ja fora bo per començar. Sí unes cames ben provocadores!! ;-))

Doncs Aitor, esperem ansiosos els Ullals!

Terrassa.net