On tenim la lluna ara? i el sol!

dimecres, 6 de juny del 2012

RAY BRADBURY 1920-2012

RAY BRADBURY 1920-2012


Els referents culturals d'un segle vital es van esgotant. Fa poc dies ens acomiadàvem de Moebius, avui 6 de Juny, li ha tocat a Ray Bradbury, autor d'un bon grapat d'històries, poesia i relats curts.
Va escriure uns quants llibres, però els que em venen ara la cap són dos: "Fahrenheit 451" i "Cròniques Marcianes".

Les cròniques marcianes és una àcida i brillant sàtira sobre l'ésser humà. No és una novel·la, és un recull de relats que narren la invasió i extermini d'una imaginada civilització marciana, us dirigeixo a un dels relats que pot resumir la delirant visió de Bradbury. Utilitzant-ne els seus recursos més bàsics, però lluny de la SF oficial, tot i que està considerat com un escriptor d'aquest gènere. El relat es titula "Los hombres de la Tierra". No el deixeu de llegir.


Ray Bradbury serà un dels escriptors referent del segle XX, per la seva poesia, per la seva lúcida mirada al futur, sense ser un escriptor SF clàssic, als qui no va concedir mai la opció científica dels seus escrits, ell volia ser un narrador que fes pensar als seus lectors. Fahrenheit 451 va ser un crit a la pobresa que preveia ens portaria la banalització de la societat que deixa de llegir per consumir programes deixalla, va preveure la nostra societat actual i tal com ens pinten els neo-liberals el futur, potser acabarem cremant llibres en un món sense lògica humana on hi hem caigut de quatre potes, un món que ell va visionar, i potser és on i com vivim ara mateix.


Si us ve de gust llegir algun altre dels seus relats curts, ho podeu fer en aquesta pàgina.

Gràcies per la seva vital existència, senyor Bradbury.

Terrassa, juny 2012

Terrassa.net