On tenim la lluna ara? i el sol!

dimarts, 5 de juny del 2012

BURJASSOT, UN LLOC CABDAL DEL MÓN POÈTIC.

El dissabte dia 2 de Juny vàrem agafar el cotxe per arribar-nos fins a València, a Godella per ser més precisos. Allí ens esperaven un parell de poetes valencians, el mestre Ramon Navarro i el poeta godellenc Francesc Arnau i Chinchilla. Ens esperaven per assistir tots plegats i al vespre, al Festival Internacional Godepoesia , on l'Empar recitaria un parell dels seus poemes.

Empar Sáez, en el Festival

Primer ens calia refer-nos del viatge, ni llarg ni curt però intens, que ens havia dut de Terrassa fins a Godella.  Així va ser que a una hora establerta, el Francesc ens va acompanyar fins un restaurant de la localitat, on vàrem menjar i veure en bona companyonia, i gaudint d'una conversa agradable i distesa.

Francesc Arnau, un dels organitzadors del festival

Ramon Navarro, pintor, poeta i rebolicador experimentat.
Després de l'àpat realitzat, varem fer una petita caminada fins el límits de Godella, per observar el que encara resta de l'Horta valenciana, amb els seus conreus, i les edificacions que delimiten l'horitzó.

Una colla de poetes amb el mestre Estellés
Tot seguit, i per deferència a una de les poetesses, agafarem un cotxe per anar fins a Burjassot, per gaudir de la companyia del mestre Estellés, i en la plaça on ens trobàrem amb la seva estàtua asseguda en un banc, ens vàrem fer unes instantànies per a la posteritat, que mai no se sap.

Ploma i tacte, dues mans un desig: escriure.
Tot seguit ens encaminàrem fins l'hotel, per descansar de tantes emocions i converses. Calia agafar forces per la vesprada, que venia profetitzant noves emocions.... però això és una altra història, que potser demà us explicaré.


Us deixo amb la mirada errant del mestre i gran poeta, fill de família humil de Burjassot, de on com ja es sabut, no va ser-ne profeta.


Ferran d'Armengol
Juny 2012 - Godella/Burjassot (València)




2 comentaris:

noves llunes ha dit...

Ferran:
El poeta de Burjassot va tenir molts disgusts pels desaires dels seus paisans, però mai no va deixar d'estimar la seua terra, la seua cultura, els seus arrels.
Més o menys com, de vegades, ens passa una mica a tots nosaltres.
El dissabte vaig gaudir moltíssim amb la vostra complicitat...
Gràcies, amics!

Empar ha dit...

Gracies, Francesc, per tot el que vam viure plegats en un dia intens i emotiu, sincerament et felicito pel gran Festival que vàreu organitzar, endavant sempre!

Terrassa.net