On tenim la lluna ara? i el sol!

dilluns, 30 d’abril de 2012

REVERSOS GRUP POÈTIC, SESSIÓ INAUGURAL

Alguns dels membres de REVERSOS amb els assistens a la sessió inaugural del grup poètic


El passat 25 d’abril es va estrenar, en una sessió pública, el Grup de Poesia REVERSOS. L’acte va tenir com a seu l’espai VilaWeb (Carrer Ferlandina, 43 baixos, Barcelona) on de forma mensual s’aplegaran poetes, rapsodes i gent que estima la poesia en un indret de cultura obert a la participació.

El col·lectiu poètic neix a partir d’un grup que coincideix en un curs de poesia recitada a l’Ateneu Barcelonès, impartit per en Josep Pedrals. S’hi han sumat altres membres de diferents espais culturals amb l’ideari compartit d’aconseguir un indret de trobada de poetes i rapsodes dels Països Catalans.

REVERSOS, fent esment al nom del grup, vol ser el revers del pensament únic i tancat, de les idees preestablertes que ens fan uniformes i ens alienen; el revers d’una societat poc inclinada al pensament reflexiu, a la poesia i a l’art.

En la sessió inaugural, els membres del col·lectiu van llegir poemes del llibre “L’irradiador del port i les gavines” d’en Joan Salvat-Papasseit (llibre escollit per l’ocasió) precedit d’una breu introducció al poeta i a la seva obra. S’hi van afegir poemes de diversos autors i poemes propis d’alguns dels membres.

Un fragment d’un poema d’en Kavafis, “El primer graó”, va iniciar la vetllada, tot projectant en els mots profunds del poeta grec l’ideari del grup.EL PRIMER GRAÓ

“(...) Ai, de mi, és alta, ho veig,
molt alta l’escala de la Poesia!
Des del primer graó on ara sóc,
ja no pujaré més, desventurat!”
I Teòcrit responia: “Són inoportunes
i blasfemes aquestes paraules.
D’haver arribat al primer graó, convé
que te’n sentis ufanós i molt feliç.
Arribar aquí no és poca cosa.
El que has fet, ja és una glòria.
Perquè fins i tot aquest primer graó
dista molt del comú de la gent.
Per arribar a pujar aquest primer graó
cal que siguis –per dret propi–
ciutadà de la ciutat de les idees.
I, en aquesta ciutat, és estrany i difícil
de ésser-hi empadronat. (...)

Konstandinos P. Kavafis, Poemes
(Traducció de Alexis E.Solà)

Si voleu més informació sobre les properes trobades us podeu afegir al grup obert creat al facebook "REVERSOS GRUP POÈTIC"1 comentari:

Olga Xirinacs ha dit...

Felicitats i bona i llarga volada al grup.

Terrassa.net