On tenim la lluna ara? i el sol!

diumenge, 25 de març del 2012

ENTREGA PREMIS ARC-CATARSI DE FANTASIA TERROR I CIÈNCIA FICCIÓ


La Ciència Ficció, la Fantasia i el Terror, són les tres apostes fantàstiques que la revista CATARSI ens proposa periòdicament per 2,50 euros. Literatura fantàstica de molt bon nivell amb relats escrits per autors catalans i també per autors de fora de les nostres fronteres.
Aquest dissabte dia 24 de Març s'han entregat els guardons del primer Premi Catarsi-Arc, convocat de manera mensual durant l'any 2011 i amb la temàtica general sobre l'"Apocalipsi". El primer premi se l'ha endut l'escriptor Xavier Domínguez, amb el relat; "El llac Cheko" i que ha estat publicat en el número 7 de la revista.

Targetó per convidar a l'assistència al Premi.
Amb la presència de la Sílvia Romero, presidenta de l'Associació de Relataires en Català (ARC), Montse Mirabent, Regidora de Cultura de l'ajuntament de Sant Boi, i el Menut en representació de la Revista Catarsi

Menut, Montserrat Mirabent i Sílvia Romero

Un acte dinàmic i entretingut on es posava sobre la taula la necessitat de tenir escriptors en llengua catalana que defensin aquest apartat de la literatura que a casa nostra es manté menystingut per alguns sectors literaris, cosa que no passa en altres llocs del món, com per exemple els països anglosaxons, que casualment aporten un bon grapat de relats a la revista, per sobre dels propis de la nostra Terra. 

El relat que tocava el tema de la Metamorfosi té aquesta il·lustració, dibuix de Toni Arencon

L'acte que va anar gotejant l'entrega de guardons als diferents participants, -com els propis autors de les il·lustracions que donen entrada a cada tema escollit- i finalistes fins arribar a l'entrega del Primer Premi.

Xavier Domínguez en el moment de recollir el premi

Ferran Planell va ser l'encarregat d'anar llegint un tros de cada un dels dotze relats finalistes i què són aquells que estan publicats en els dos números especials de la Revista Catarsi, el 7 i el 8.

Ferran Planell llegint un dels relats
L'entrega dels premis es va tancar amb un dinar en un restaurant a tocar de la biblioteca, i on també varen participar dos escriptors que varen presentar els seus llibres de recent publicació, i tot dins d'una trobada de les Ter-Cat, trobades dedicades als temes que la revista proposa, i que de fet englobaven la mateixa festa dels premis.

Portades 7 i 8 de Catarsi, il·lustració d'Antoni Cortés

Si sou seguidors del gènere fantàstic, les trobades es fan per intercanviar coneixements i opinions sent un punt molt interessant i engrescador. A la literatura fantàstica catalana li convé una empenta per tirar endavant, i als promotors del Catarsi i de les trobades TerCat els agradarà molt saber que hi voleu participar. Però si en voleu més informació, us caldrà anar a aquests enllaços.

Si voleu una crònica més completa; aneu fins Lo Cantich.

També us caldrà fer una visita al Bloc del Catarsi - Revista Fanzine. O seguiu-los pel facebook.

Crec que no em deixo res més, però en aquests enllaços i trobareu altres noticies que també us interessaran. Us deixo amb un seguit d'imatges encadenades per art i gràcia l'Empar Sáez. Els retocs fotogràfics són cosa del Ferran.


Març 2012


2 comentaris:

dibuixetsiversetsblocbonet ha dit...

Què bé que us ho passeu, redéu!

Anònim ha dit...

Ferran, ets una canya!

Alícia

Terrassa.net