On tenim la lluna ara? i el sol!

dilluns, 12 de març del 2012

TEMPS ERA TEMPS

Presentació del llibre "Temps era temps", a Barcelona el dia 10 de Març de 2012. Mini crònica.


Amb aquest títol tan engrescador, l'Associació de relataires va convocar l'any passat als narradors que segueixen la plana de Relats en Català, amb la sana intenció de fer-los participar en la tasca de recuperar instants de la memòria personal o aliena, real o de ficció. Tot estava permès.
Moltes varen ser les propostes plantejades, i les que varen ser escollides han quedat impreses en el cinquè volum de la col·lecció Relataires que els publica la Editorial Meteora.

El treball recull escrits d'autors com Júlia Costa, Enric Roca, Anna Masip o Anna Maria Villalonga, entre d'altres, i tot després del pròleg de la Maria Carme Roca, i tancant el llibre els agraïments de Sílvia Romero, presidenta de l'Associació.


El llibre es va presentar en societat el passat disabte dia 10 de març, a la biblioteca de la Sagrada Família, en el cor de l'eixample barceloní. Després d'una exposició fantàstica i didàctica, per part l'escriptora Liudmila Liutsko, aclarint conceptes del món del seu relat centrat en els records viscuts a Bielorússia. Tot seguit, alguns dels autors varen acceptar de presentar diversos dels personatges que viuen entre les pàgines del llibre, fent una petita teatralització d'alguna de les històries.


La presentació i festa va concloure amb un dinar en un restaurant proper.

Però ara mateix us convido a fer una excursió pel món blocaire, per a fer-vos gaudir de la experiència segons diversos punts de vista que tot seguit us enllaço.

Un avís, no passeu per alt cap dels enllaços, tots i cada un tenen la seva gràcia i el seu art.

La calaixera.  Comenceu amb aquesta crònica, que ens arriba de les terres tarragonines.

El fil d'arianna (II),   Una altra crònica, extensa i ben enfocada, de tot l'acte i amb l'estil sempre enriquidor de l'Anna Maria Villalonga. Acompanyada de moltes imatges per gaudir-les.

Lo cantich   En aquest enllaç podreu escoltar els parlaments de tot l'acte en una exhaustiva i elaborada crònica del també escriptor i blocaire Sergi G. Osset.

Núria Claverol i Català   En aquest altre enllaç podreu gaudir d'una extensa galeria d'imatges de la fotògrafa Barcelonina que dóna nom al seu bloc d'imatges.

 I per acabar, aquest enllaç és per la Editorial Meteora.


Si en un futur es fan d'altres cròniques, les aniré afegint en aquesta entrada.
Esperant que haureu gaudit de les imatges i de les paraules, ara sols us falta llegir-vos el llibre, una lectura força aconsellable. No us la perdeu!

 Les imatges d'aquesta entrada han estat fetes per Empar Sáez.



Terrassa.net