On tenim la lluna ara? i el sol!

dissabte, 17 de març del 2012

JEAN GIRAUD - MOEBIUS

Amb aquesta entrada sols vull retre homenatge a un gran de la història de l'art, Moebius és el seu nom de treball, aquell amb qui tots l'hem conegut, i aquells que no en sabeu res -sempre hi ha alguna ànima extraviada per aquests mons-, un punt de partida que us obrirà les portes a una realitat fascinant, una porta al món que Moebius va crear per a gaudi d'amics i estranys.

Gràcies per tot, Jean Giraud. 8 maig 1938 / 10 Març 2012.

Autoretrat de Moebius.

Cartell amb inspiració modernista.
Podria fer un resum de la vida i miracles de l'autor, però ho deixo en les vostres mans investigar per la xarxa l'extensa col·lecció d'imatges i enllaços que parlen de Moebius. Però no us deixaré en blanc, us deixo uns quants enllaços, començant pel seu bloc i a la seva pàgina oficials, i us enllaço a altres llocs on podreu passejar pel seu art i pensament.

Bloc oficial de Moebius
Pàgina oficial de Moebius

Amb tant sols aquest dos segur que us quedeu amb més ganes d'imatges d'ell. Per començar podeu accedir a la Wiquipèdia, sobre Jean Giraud,, on hi ha un bon grapat de enllaços i un resum de tota l'obra d'aquest autor francès.
També us recomano una visita a les imatges que internet encara ofereix sobre l'autor, sols clicant Moebius, o en el cercador d'imatges del vostre navegador.
I un últim enllaç on pots enllaçar a altres pàgines que parlen del dibuixant. Amb aquest enllaç de enllaços tanco la relació de llocs visitables per avui.

Tanco els enllaços, però per acabar el post us deixo un parell de vídeos, hi ha molts sobre Moebius i la seva obra, i malgrat aquest primer no és un dels més reeixits, sí que té una bona combinació de música i imatges, Mozart i Moebius fan una bona troballa, aquí podeu veure algunes imatges de "Venezia Celeste".

   

I en aquest vídeo podeu veure una història completa, i per a aquells que tinguin ja una edat, la música els agradarà de ben segur, és també tot un clàssic ara mateix, el grup Tangerine dream fa bona companyia a una història completa de Moebius; "The Long Tomorrow". Gaudiu-la.

 

Gràcies per tot, Jean "Moebius" Giraud.



Les imatges d'aquesta entrada han estat captades de la xarxa.

Terrassa.net