On tenim la lluna ara? i el sol!

diumenge, 9 de maig del 2010

FIRA MODERNISTA DE TERRASSA


 
Aquests dies hem celebrat la vuitena edició de la Fira Modernista de Terrassa. Dediquem un cap de setmana de maig a recuperar i reviure el temps, les arts, la societat i l’atmosfera de l’època. Una festa acolorida pels vestits que es duien al tombant dels segles XIX i  XX, per les flors dels carrers, les paradetes, els espectacles i, afortunadament, aquest any pel sol, que lluïa a estones. Tant el paisatge urbà com el caràcter de la ciutat van ser forjats en bona mesura pels anys de la revolució industrial, l’eclosió del noucentisme i el modernisme, i a aquests anys li devem l’enorme llegat arquitectònic, els edificis públics, privats i sobretot els edificis industrials modernistes de què disposem i que continuen sent una peça clau en la nostra identitat. 


Un xic d’història sobre la festa: l’any 2003 l’Ajuntament decideix recuperar la tradició de la Fira de Primavera que Terrassa havia començat a celebrar el 1228, concedida per Jaume I, al mes de maig. Va tenir continuïtat, amb algunes variacions, fins el segle XIX, després que el creixement espectacular de la ciutat fes enderrocar les últimes restes de les muralles. L’any 2006, a la Fira Modernista de Terrassa se li atorga la qualificació de Festa local d’interès turístic a Catalunya.
L’obra original, triada pel cartell d’enguany, és un quadre d'en Pere Viver, i es pot veure a la Casa-Museu Alegre de Sagrera, al carrer de la Font Vella de Terrassa.

Us esperem l’any vinent, no hi falteu!

Empar i Ferran 

Més imatges i sons de la Fira Modernista en el bloc Nuesa Literària

1 comentari:

margot ha dit...

Gracies per las fotos, son genials.
Margot

Terrassa.net