On tenim la lluna ara? i el sol!

dissabte, 21 d’abril del 2012

SANT JORDI MATA L'ARANYA

Un altre Sant Jordi a les portes de casa, i entre les moltes possibles compres, jo escombraré cap a casa, amb un llibre de poesia, un de relats i un parell de novel·les.
Començo.

Poesia


Ventall d'haikus
d'Anna Rispau i Falgàs

És un poemari per gaudir-lo, un llibre per regalar que té l'èxit assegurat. Les seves pàgines recullen un seguit de imatges de diversos autors i, com és evident, les paraules de l'Anna. És un llibre de capçalera ple de sentiment, prenyat de la sal del mar que besa el poble Empordanès de l'Anna. Mireu, us enllaço un vídeo per què ho veieu tot més clar.



La música que acompanya les imatges està composada per la Núria Claverol Català.

Recull de relats.



Edició especial
Setze Petges


Com no podia ser de cap altre manera, us recomano aquest recull de vint relats escrits a vint-i-dues mans, un recull que vol copsar el món de la premsa, intentant imitar l'aspecte interior de les pàgines del diari. Però si en voleu més informació, aquest cop us trameto al bloc del Setze Petges. Sols comentar-vos que el recull té l'apadrinament de dos grans escriptors; Isidre Grau i Maria Barbal.

Novel·la




D'esquena al sol.
Jordi Bordas i Coca


Tenia moltes opcions, i sent jo seguidor de la fantasia, bé podria haver comentat un llibre fantàstic, però aquest cop no serà el cas. He triat aquest del Jordi Bordas i encara no l'he llegit, però conec a l'autor, li he llegit diverses coses, relats principalment, però també alguna poesia. El Jordi va escriure i dirigir teatre en la seva primera etapa d'escriptor, uns anys enrere. 
Us deixo un enllaç que us en farà un petit resum del llibre i dels seus mèrits: El lector de l'Odissea.

Però també us podria aconsellar aquesta altre llibre.


El secret de l'oreneta
Shaudin Melgar-Foraster

La Shaudin viu al canada i dóna classes de Català en una Universitat de Toronto, i aquest cop us enllaço directes a una nota de premsa del diari; ElPuntAvui.

Els dos primers llibres els trobareu a les parades de l'ARC-RC. 
A Barcelona estaran a la Rambla de Catalunya 12, tocant a Gran via, i al Carrer Ramo Turró, 130-138 a l'escola Voramar.

L'ARC també té parades a Mataró i Premià de Dalt.

Molt bon dia de Sant Jordi a tothom.

Terrassa
Abril 2012

1 comentari:

Anna Maria Villalonga ha dit...

Molt bé. Visca la literatura! A passar molt bon Sant Jordi!

Terrassa.net