On tenim la lluna ara? i el sol!

dissabte, 4 de setembre del 2010

ESTELLÉS EN EL RECORD


Celebrem avui l’aniversari del poeta de Burjassot, un Valencià Universal, en Vicent Andrés Estellés, i ho fem amb aquest vídeo, bellíssim, realitzat per en Francesc Felipe. Gaudiu dels mots en la veu immortal de l’Ovidi Montllor, acompanyat a la guitarra per Toti Soler.



Paraules tristíssimes, amb aromes de la Mediterrània, paraules, però, de llum i d'esperança. No podem deixar que els seus mots, prenyats d’enyor, morin en les platges d’una Ítaca perduda, ni que l’amor, la passió d’aquests versos caiguin en l’oblit. Intensitat terra endins, dins el cor, dins el pit. D’on neixen els sentiments? Els seus, ara eterns pensaments, són els graons d’una escala imaginària que ens han de dur fins les platges d’una mar que ens uneix, que ens alimenta. Somnis que hem de fer reals, en memòria seva, per ell.

“No podran res davant un poble unit, alegre i combatiu”, Vicent Andrés Estellés.


Ferran i Empar

10 comentaris:

noves llunes ha dit...

Bon dia, parella:
Des del País Valencià és d'agrair la vostra solidaritat i el recolzament de la convocatòria de la "Diada Estellés". Per aquestes contrades calen més iniciatives com aquesta.
A les 8 de la nit, aniré a Burjssot, el poble del poeta que és veí del meu, on es farà un sopar i n'hi haurà poemes i música en honor del mestre. Ja he demanat permís (i me l'han concedit) per recitar dos poemes: El sonet 101 de "El gran foc dels garbons" i el meu "Llindar".
Una forta abraçada,companys.
Salut i Poesia!!!

Sàlvia ha dit...

M'encanta el post!!!
Besadetes

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Magnífic el vídeo i molt complet l'escrit. La citació final us la manllevaré per al Diccitionari, amb el vostre permís! :-)

Francesc Mas i Castanyer ha dit...

Bon dia amics,
L’Estellés, un home tant del país, tant de la mediterrània, tant universal, encaixa molt bé en aquest bloc vostre. Felicitacions.
Gràcies per tot, salut, bons aliments i bona taula!

Empar ha dit...

Quina sort, Francesc! Que ho passis molt bé en aquest recital, que gaudexis força!
Nosaltres hem arribat a casa, ara just fa tres horetes; des de Bratislava hem "improvisat" aquesta entrada al bloc..., ens volíem afegir a la celebració i homenatge al gran poeta, no ens ho podíem perdre!!!

Empar ha dit...

Hola Sàlvia, ara que tinc una mica de temps faré una miradeta pel món blocaire, fa goig veure l'èxit d'iniciatives com aquesta.
Gràcies, besadetes!

Empar ha dit...

És tota teva, Víctor, les paraules del poeta ens pertanyen a tots! Faré una mirada al teu recull de blocs que s'ha adherit a l'homenatge. Gràcies per facilitar-nos la feina!

Empar ha dit...

Gràcies a tu, Francesc, per la imatge i la iniciativa, una abraçada!

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Hola Empar i Ferran!
Celebro la vostra participació a la Diada Estellés.
Boníssim el vídeo. M’ha agradat molt. Enhorabona.
Una abraçada.

Empar ha dit...

Gràcies, Shaudin,la teva aportació és molt valuosa. Els joves han de descobrir els nostres poetes, tenir uns referents de la terra. Petons.

Terrassa.net