On tenim la lluna ara? i el sol!

dissabte, 16 de juny del 2012

EL FESTIVAL DE GODELLA

El I FESTIVAL INTERNACIONAL GOdePoesia, es va celebrar el passat dissabte dia 2 de Juny a Godella, malgrat la manca de seriositat d'un personatge digne de la factoria Berlanga més rància que un es pugui imaginar, i salvant las distàncies amb un director de cine molt digne. L'actitud del personatge típic de mascletà i falla de raval és el que va deixar en la nostra externa percepció, qualsevulla altra visió no anirà més enllà d'un fet grotesc que no va assolir aigualir el magnífic Festival que es va celebrar al Clot de Barrabàs, a Godella.


Però aquesta no és la noticia de la nit, el fet de què tot un director artístic, a poques hores del començament del Festival, deixi plantats als organitzadors, ens parla d'un nivell baix per part de qui no mereix dirigir un Festival Internacional de Poesia, realitzat amb un èxit espectacular de participació i amb un èxit fascinant per part dels artistes que sí varen participar del Festival. I amb un patí de butaques ple de gom a gom, que ens parla de l'interès despertat, no sols en la població de Godella.
Ara sols falta que l'Ajuntament de Godella no trigui en dur a terme l'edició del llibre, tal i com es va quedar en les bases del certamen literari.




Varen exercir de presentador en Miguel Gago, Francesc Arnau Chinchilla i l'actor José Vicente Pérez.




El Grup de ball; Falla Dr. Valls, va obrir el Festival amb una coreografia original i inèdita, especial per a l'ocasió, i on es podia llegir en els paraigües el nom del Festival; "Godepoesia".

Empar Sáez, acompanyada a la guitarra per Carlos Jaramillo, va interpretar dos poemes, "Avenç" inspirat en una imatge realitzada pel fotògraf de Godella Francesc-Andreu Garcia i que podeu llegir aquí, i "No parlis".




Tot seguit Tatiana Prades i Joanet Esgarramantes, components del grup "Arrop i tallaetes" varen interpretar, acompanyats a la percussió per Noèlia Llorens; "Restaurant barat" de la poetessa de Roses; Laura González Ortensi, i aquí teniu el vídeo del poema cantat amb tot el cor.



Moltes varen ser les actuacions, molts els participants que d'una manera altruista varen col·laborar en realitzar un festival d'alçada, amb lectures i interpretacions de poemes arribats de quatre continents.




però seria llarg i feixuc descriure aquí tots i cada un dels intèrprets de la nit, i per no oblidar ningú, us enllaço a una crònica oficial on s'esmenta a tots els participants, si cliqueu aquí.

Aquí us presentem un seguit d'imatges enllaçades, amb tots els participants de la vetllada.



I per acabar aquesta crònica, us convido a veure aquest altre vídeo, on s'interpreta un poema del poeta del Prat de Llobregat, Toni Arencon i Arias, amb el seu "Lament a la Mare de Déu", que si voleu podeu llegir aquí, o també en el seu bloc personal; "La ploma rovellada, el llapis i el pinzell..."




També és pot llegir una crònica dels fets en la revista digital "Lo Cantich", narrada amb el seu peculiar estil  per l'escriptor i multi artista valencià Ramon Navarro Bonet. No us la perdeu, és una crònica feta amb tota una oratòria molt personal, que el Ramon sap molt bé com utilitzar, quan cal dir les coses pel seu nom.



També podeu llegir, en dos capítols, els raonaments del Secretari d'organització, en Francesc Arnau, poeta de Godella, en el seu bloc personal "L'espill de l'orb".

Les fotos i vídeos són del Ferran d'Armengol (darkman).
Els dibuixos porten el nom del seu autor: Ramon Navarro Bonet i José Vergara.

Ferran d'Armengol
Godella, Juny 2012

1 comentari:

noves llunes ha dit...

Bon treball, Ferran...
Si algú vol saber què va passar al Festival només ha d'entrar a la vostra pàgina.
Una abraçada!
FRANCESC

Terrassa.net